1992
Posliininukkekurssin nuket:
1. Dream Baby (vauvanukke). Saksa v. 1924, Armand Marseille. Nukella on posliinipää, ranskalaiset lasisilmä, maalatut hiukset, kangasvartalo ja posliinikädet. koko n. 39 cm.
2. Iso-Emmi (neitinukke) Saksa, tekijä tuntematon. Nuken pää, kädet ja jalat ovat posliinia ja vartalo kangasta. Nukelle tulee tekokuituperuukki ja lasisilmät. Nukke voidaan maalata sekä vaikealla, että helpolla tavalla. Koko n. 45 cm.
3. Honey Bunch (nukkuva vauvanukke). Yhdysvallat v. 1984. Nuken pää ja kädet ovat posliinia ja vartalo kangasta. Nukella on maalatut silmät ja peruukki. Suhteellisen helppo maalata. Koko n. 38 cm.
4. Honey Bunch (silmät auki). Muuten kuten edellä nukke numero 3.
5. C.P. 208 Cotterfelder Saksa v. 1910. Nukke on kokonaan posliinia. Kiinnitetään silmät, hampaat ja kieli. Erilaisia peruukkivaihtoehtoja. Koko 36 cm.
6. Kestner (miniatyyrinukke). Saksa v. 1890. Nuken kaikki osat ovat posliinia. Lisäksi tulevat lasisilmät ja peruukki. Sukat ja kengät maalataan. Ei kovin vaikea maalata. Koko n. 22 cm.
7. A. Thuillier Ranska, Pariisi v. 1875 - 1890. Hyvin harvinainen. Nukella ranskalainen korkkiruuviperuukki aidoista hiuksista ja silmät ranskalaiset kristallisilmät. Pää, kädet, jalat ja rintaosa posliinia, vartalo kangasta. Koko n. 50 cm.
8. Bru Jne 11 Ranska v. 1885. Nuken pää, jalat, kädet, muotoiltu rintaosa posliinia, vartalo nahkaa. Peruukki ranskalaisista aidoista hiuksista, silmät ranskalaista kristallia. Nuken koko n. 60 cm.
9. Bru Mona-Lisa (mannekiininukke). Ranska Bru-tehtaan nukke vuodelta 1960. Nuken pää, kädet, jalat ja rintaosa posliinia, vartalo kangasta. Nukella on ranskalaiset kristallisilmät ja aito ranskalainen Bru-peruukki. Tämä harvinainen nukke on vaikeahko maalata. Koko n. 50 cm.
10. Bru Jne 8 Ranska 1800-luku. Osat kuten edellisessä. Nukke on harvinainen ja vaikea maalata. Koko n. 50 cm.
klikkaa kuvaa, näet isomman kuvan
isompi kuva