1993
Posliininukkekurssin nuket:
1. Emile Jumeau Ranska v. 1879. Nuken pää, kädet, jalat ja rintaosa posliinia, vartalo nahkaa. Peruukki ranskalaisista aidoista hiuksista, silmät ranskalaista kristallia. Nuken koko n. 60 cm.
2. Kestner 171 Saksa v. 1900. Nuken pää posliinia, kädet ja rintaosa compobell massaa, vartalo nahkaa. Hiukset aidot, silmät ranskalaista kristallia. Tyttönä ja poikana. Nuken koko n. 70 cm.
3. Bru Jne 11 Ranska v. 1885. Nuken pää, jalat, kädet, muotoiltu rintaosa posliinia, vartalo nahkaa. Peruukki ranskalaisista aidoista hiuksista, silmät ranskalaista kristallia. Nuken koko n. 60 cm. Myös orientalina ja mulattina.
4. A. Thuillier Ranska v. 1875 - 1890. Hyvin harvinainen. Nukella ranskalainen korkkiruuviperuukki aidoista hiuksista ja silmät ranskalaiset kristallisilmät. Pää, kädet, jalat ja rintaosa posliinia, vartalo kangasta. Koko n. 50 cm.
5. Bru Mona-Lisa (mannekiininukke). Ranska Bru-tehtaan nukke vuodelta 1960. Nuken pää, kädet, jalat ja rintaosa posliinia, vartalo kangasta. Nukella on ranskalaiset kristallisilmät ja aito ranskalainen Bru-peruukki. Tämä harvinainen nukke on vaativa maalata. Koko n. 50 cm.
6. Iso-Emmi (neitinukke) Saksa, tekijä tuntematon. Nuken pää, kädet ja jalat ovat posliinia ja vartalo nahkaa. Nukelle tulee tekokuituperuukki ja lasisilmät. Nukke voidaan maalata sekä vaikealla, että helpolla tavalla.
7. Bru Jne 8 Ranska 1800-luku. Osat kuten edellisessä. Nukke on harvinainen ja vaativa maalata. Koko n. 50 cm.
8. Kestner (miniatyyrinukke). Saksa v. 1890. Nuken kaikki osat ovat posliinia. Lisäksi tulevat lasisilmät ja mohairperuukki, jonka oppilaat valmistavat itse mohairterssistä. Sukat ja kengät maalataan. Ei kovin vaikea maalata, mutta vaatii pientä näperrystä. Koko n. 22 cm.
9. C.P. 208 Cotterfelder Saksa v. 1910. Nukke on kokonaan posliinia. Kiinnitetään silmät, hampaat ja kieli. Erilaisia peruukkivaihtoehtoja. Myös intiaani. Koko 36 cm.
10. Honey Bunch (nukkuva vauvanukke). Yhdysvallat v. 1984. Nuken pää ja kädet ovat posliinia ja vartalo kangasta. Nukella on maalatut silmät ja mohairperuukki. Helppo maalata. Sama nukke myös silmät auki. Koko n. 38 cm.
11. Dream Baby (vauvanukke). Saksa v. 1924, Armand Marseille. Nukella on posliinipää, ranskalaiset lasisilmä, maalatut hiukset, kangasvartalo ja posliinikädet. koko n. 39 cm.
klikkaa kuvaa, näet isomman kuvan
isompi kuva